Coobra Whisky Yeast to drożdże do produkcji whisky. Tworzą charakterystyczną dla whisky czy burbona charakterystykę smakowo-zapachową. Drożdże Coobra Whisky polecane są do zacierów zbożowych, ryżowych i kukurydzianych. Za pomocą drożdży wyprodukujesz: BourbonWhiskyWódkę zbożowąwódki gatunkowe Drożdże do zacieru z : jęczmienia, żyta, kukurydzy, pszenicy,ryżu, kaszy, ziemniaków. Jak używać drożdży COOBRA WHISKY? 1. Zawartość torebki drożdży rozsyp na powierzchnię zacieru w temperaturze pokojowej i odczekaj 20 minut i dokładnie wymieszaj. 2. Fermentacja trwa 3-6dni (zależy od rodzaju surowca i temperatury otoczenia) do 12% alkoholu. Najlepszy efekt uzyskasz przy ześrutowanym zbożu, ale nie jest to niezbędne. Zboża typu jęczmień czy żyto warto zakiełkować - zrób to zalewając je płytko ciepłą wodą i odstawiając na 24h. Następnie dodaj wcześniej przygotowany syrop cukrowy, dosyp drożdże i zalej do 25-30L. Skład: drożdże, pożywka, enzym amyloglukozydazy, środek zapobiegający pienieniu się, witaminy i mikroelementy.