Dostawa nawet za 0zł!

Krew suszona 50g

Dostępność: Mało
28.47
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zamówienie telefoniczne: 531183742 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Krew suszona wieprzowa stosowana jest jako zamienni krwi świeżej do wyrobu stosowana jako zamiennik krwi świeżej do wyrobu salcesonu czarnego, kaszanki i krupnioków śląskich.  Do czego używać krwi suszonej? Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, luncheon meat, szynki. Jak używać krwi suszonej? Dawkowanie 50g / 200ml wody Przed użyciem krew rozpuść 50g w 200ml przegotowanej wody lub rosołu o temperaturze 20-25 stopni C. Można też powoli wsypywać krew podczas mieszania kaszy z przyprawami i cały czas mieszać do uzyskania jednolitej barwy. Jak zrobić kaszankę z krwią suszoną? Ostudzone mięsko,skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew,przyprawy,wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy,w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita. 
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: