Dostawa nawet za 0zł!

Środek klarujący Klarowin 10g (do win)

Dostępność: Mało
27.27
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zamówienie telefoniczne: 531183742 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Klarowanie trunku powinno być naturalnym procesem, jednak w niektórych sytuacjach ten proces trzeba przyspieszyć. Martwe drożdże, substancje białkowe lub inne zmętnienia mogą negatywnie wpływać na smak i efekt finalny trunku. KLAROWIN to skuteczny środek klarujący do win i soków, stosowany najczęściej do białego i czerwonego wina. Należy pamiętać, że przy użyciu KLARWINU Proces klarowania trwa zazwyczaj około tygodnia. Należy również pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą wystąpić wtórne zmętnienia lub spowodujemy zmianę barwy naszego wina. Kiedy stosować środka klarującego? do wina, które zbyt długo pozostaje mętnedo cukrówki przeznaczonej na destylat Jak używać KLAROWINU? Odpowiednią porcję klarowinu wsyp do 100ml wody i dokładnie wymieszaj, Powstałą mieszankę pozostaw na dobę i od czasu do czasu zamieszaj, Po tym czasie wlej do płynu, Po opadnięciu osadu płyn jest gotowy do zlania.
Parametry:
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: